joi, 16 septembrie 2010

Friptura de iepure / Roast rabbit

Faceti cunostinta cu iepurila. Stiu ca foarte multa lume nu consuma carne de iepure tocmai din cauza sentimentului de mila pe care il provoaca aceste animalute dragalase dar va asigur ca gustul este deosebit.

Meet funny bunny. I know that people do not eat rabbit because of the feeling of compassion caused by these cute animals but I assure you the taste is exquisite.

 
Eu prepar carnea de iepure intr-un mod deosebit pentru fragezirea acesteia. Intai asezonez carnea cu sare, piper, cimbru si o impanez cu catei de usturoi. Ficatul in schimb nu il condimentez.

I cook the rabbit meat in a very special way to tenderize it. Firstly season the meat with salt, pepper, thyme and stuff it with garlic cloves. Do not spice the liver.

Apoi prajiti-o putin (cca. 10 minute) intr-un ceaun sau o oala mai mare in ulei. Dupa cele 10 minute adaugati vin alb dulce cat sa acoperiti carnea. Lasati-o la foc cca. o ora si jumatate - doua ore verificand-o constant.
Then fry it for approx. 10 minutes in a large pot or pan in oil. After 10 minutes add white wine enough to cover the meat. Leave it for about. an hour and a half - two hours checking it constantly.
 
Scoateti carnea de iepure fiarta in vin si fragezita si prajiti-o 5 minute intr-o tigaie, pe ambele parti, in ulei.
Pofta buna!!!
Take the tenderized rabbit meat cooked in wine from the pot and roast it for 5 minutes in a frying pan on both sides .
Bon appetit!

 





Un comentariu:

  1. nu ti-o fost mila de el?glumesc ,am mancat carne de iepure la soacra mea,am crezut ca-i de pui seamana putin,nu-i rea,tare bine ai preparat-o si-mi place cum le aranjezi eu nu m-am descurcat atat de bine la inceput

    RăspundețiȘtergere